×

A magvak élvezete

A földimogyoró és a diófélék sokféleképpen építhetők be a kiegyensúlyozott étrendbe. Ízletes nasik: kitűnőek uzsonnára vagy egy ital mellé. Ugyanakkor remekül használhatóak a főzésben is: előételként, köretként, főételként vagy desszertként is fogyaszthatóak.

Magvak a vegetáriánus étkezésben

Világszerte egyre többen mondanak le a húsról és a halételekről a hét egy vagy több napján, vagy teljesen. A megfelelő helyettesítő termékek kiválasztásával húsmentesen is hozzá lehet jutni minden szükséges tápanyaghoz. Magas fehérje-, B-vitamin- és vastartalmuk okán a magvak is e helyettesítők közé tartoznak. A „Receptek” alatt összegyűjtöttünk néhány magvas ötletet – nézd meg őket, és válassz valami finomat estére!

A magvak, mint nassolnivalók

A diófélék ideálisak kisebb napközbeni étkezésekhez is: finomak, laktatóak és táplálóak, így bűntudat nélkül fogyaszthatod őket. Remekül mennek egy baráti sörözéshez, vagy egy pohár borhoz is egy romantikus estén. Ráadásul kutatások kimutatták, hogy napi egy maroknyi belőlük már segíthet fenntartani az egészséges testsúlyt. Érezd jól magad, és egyél egy kis adag magot naponta – tiszta lelkiismerettel!

A magvakat bűntudat nélkül fogyaszthatod. Napi egy maroknyi dióféle fogyasztása segíthet az egészséges testsúly megtartásában.