×

Tarator (bolgár uborkaleves) földimogyoróval

Hozzávalók

  • 2(-3) db kígyóuborka, összesen kb. 750 g
  • 2 gerezd hámozott fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 teáskanál agávészirup
  • 2 csipetnyi őrölt kömény
  • 150 g natúr joghurt 3,5% zsírtartalommal
  • 500 g író
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • bors
  • 30 g pörkölt, sózott földimogyoró
  • 1 csipetnyi petrezselyem

Elkészítés

  1. Mosd, és szükség szerint hámozd meg az uborkákat. Az egyik uborkát vágd fel nagyobb darabokra, és tedd egy salátástálba.
  2. Vágd fel a fokhagymát és a kapor felét, keverd össze az agávésziruppal, a köménnyel és az uborkadarabokkal.
  3. Add hozzá a joghurtot, az írót és az olívaolajat, alaposan keverd össze turmixgéppel.
  4. Durván reszeld le a második uborkát és keverd össze a folyadékkal, adj hozzá borsot. Vágd finomra és tedd hozzá a maradék kaprot.
  5. Legalább egy órán át pihentesd a levest hűtőszekrényben.
  6. Aprított földimogyoróval, petrezselyemmel, és kenyérrel tálald. Hidegen is fogyasztható, a forró nyári napokra.