×

Földimogyorós sütőtökleves

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál (kb. 15 g) olívaolaj
  • 1 db közepes méretű Hokkaido sütőtök
  • 1 l zöldségleves
  • 100 g pörkölt, sótlan földimogyoró
  • 1 konzerv kókusztej
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, bors, metélőhagyma

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és kockázd fel a fokhagymagerezdet és a vöröshagymát, enyhén pirítsd meg őket egy serpenyőben olívaolajjal
  2. Mosd meg a sütőtököt, távolítsd el a belsejét és vágd fel apró darabokra. Tedd a serpenyőbe és öntsd rá a zöldséglevest.
  3. Forrald lassú tűzön kb. 20 percig, amíg a sütőtök megpuhul, majd pürésítsd.
  4. Add hozzá a földimogyoró ¾-ét, a kókusztejet és a citromlevet, pürésítsd újra.
  5. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal, díszítsd a maradék földimogyoróval és a metélőhagymával találás előtt.