×

Tudtad, hogy a földimogyoró segíthet az egészséges fogyásban?

A földimogyoró kiváló fehérje-, antioxidáns-, vitamin- és ásványianyag-forrás, ráadásul kedvezően hat a szívre és a keringési rendszerre. De segíthet a fogyásban is? Igen! Amerikai kutatók elemeztek több, a földimogyorókról írt tanulmányt, és arra jutottak, hogy ez a mag remek választás, ha kordában akarod tartani testsúlyodat.

Magas zsírtartalma ellenére a földimogyoró pozitívan hat a testtömegindexre, ami a testmagassághoz képest állapítja meg az egészséges súlyt. Ennek egyik oka laktató hatása lehet. Más oldalról felfedezték, hogy a mogyorót rendszeresen fogyasztók szervezetének energiafogyasztása enyhén megnő – ez a többlet valószínűleg az emésztéshez szükséges.

A fenti folyamatok biztosítják, hogy a földimogyoróval bevitt kalóriák ne deréktájon mutatkozzanak meg, és hogy a tápanyagok megfelelően hasznosuljanak. Vagyis a földimogyoró mérsékelt fogyasztása változatosabbá teszi az étrendet, segít vékonynak maradni és még az egészségednek is jót tesz!

Forrás:

Mattes RD. et al.: Impact of Peanuts and Tree Nuts on Body Weight and Healthy Weight Loss in Adults. The Journal of Nutrition, Nuts and Health Symposium, 2007