×

FEHÉR CSOKIS-ÁFONYÁS MÜZLISZELET

Hozzávalók

160 g zabpehely
1 ek mandulaliszt
20 g puffasztott köles
50 g apróra vágott mandula
50 g apróra vágott pisztácia
80 g pörkölt mogyoró
40 g mazsola
10 db aszalt sárgabarack
2 marék aszalt áfonya
80 g szőlőmagolaj
280 g méz
20 g kókuszreszelék
1 csipet só
1 tábla fehér csokoládé
ízlés szerint egy kis vaníliaőrlemény4

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Egy tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt úgy, hogy alatta és fölötte megvajazzuk az egész papír területét, illetve a tepsi oldalát is.
  3. Egy nagy tálban keverjük simára a szőlőmagolajat, a mézet és a vaníliaőrleményt.
  4. Egy közepes edénybe öntsük össze a zabpelyhet, a durvára vágott magvakat, az összeaprított aszalt gyümölcsöket, a kókuszreszeléket és a mandulalisztet.
  5. Keverjük a zabpelyhes hozzávalókat a mézes összetevőkhöz úgy, hogy utóbbi bevonatot képezzen rajta. Helyezzünk mindent az előkészített tepsibe. Használjunk egy fakanalat, hogy jobban összetömörítsük az így kapott „tésztát”.
  6. Addig süssük, míg szép aranybarna színe nem lesz a müzlinek, nagyjából 35 percig.
  7. Felvágás előtt 30-40 percet pihentessük. Viszont ezt megelőzően az egész müzlit vegyük ki a meleg tepsiből és fordítsuk fejjel lefelé, hogy a sütőpapírt mihamarabb le tudjuk húzni róla.
  8. A fehér csokoládét egy kisebb edényben megolvasztjuk és egy kanál segítségével megcsurgatjuk vele a müzlit. Nagyjából 2 cm × 6 cm-es szeleteket vágjunk belőle. Légmentes tároló edényben 5 napig is eláll.
    Tipp: A müzliszeleteknél könnyíti a felvágást, ha előtte hűtőbe tesszük, így szép, egyenletes formákat tudunk vágni belőle.

Recept: Marton Adrienn, Adri’s Kitchen
Fotó: Komáromi Annamária