×

Kesudiós cantuccini

Hozzávalók

  • 250 g búzaliszt
  • 180 g cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ½ üveg keserű mandulaaroma
  • 1 csipet só
  • 25 g szobahőmérsékletű vaj
  • 2 tojás
  • 175 g pörkölt kesudió

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, mandulaaromát és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat és a vajat.
  3. Gyúrjuk egybe az összetevőket, amíg ragadós tésztát nem kapunk.
  4. Gyúrjuk bele a kesudiót, majd hűtsük 30 percig.
  5. Osszuk 6 részre a tésztát, formázzunk belőlük tekercseket.
  6. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, és helyezzük rá a tekercseket, egymástól 8 cm távolságra.
  7. Süssük kb. 15 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk őket 1 cm vastag szeletekre.
  8. Tegyük vissza a szeleteket a tepsibe, süssük őket 200°C-on aranybarnára (kb. 10 perc).
  9. Hagyjuk kihűlni. Tároljuk fedett dobozban, hogy ropogósak maradjanak.