×

Spenótsaláta szőlővel, gorgonzolával és kesudióval

Hozzávalók

  • 200 g friss spenótlevél
  • 150 g vörös szőlő
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek almaecet
  • 2 ek csípős mustár
  • 1 ek méz
  • 100 g gorgonzola sajt
  • 75 g pörkölt kesudió
  • 50 g aszalt sárgabarack
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk és szárítsuk meg a spenótleveleket. Mossuk meg és, szükség esetén, magozzuk ki a szőlőt.
  2. A dresszinghez keverjük össze az almaecetet, mustárt, mézet és olívaolajat, ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal.
  3. Egy tálban keverjük össze a spenótot, szőlőt és a dresszinget.
  4. Vágjuk vékony szeletekre a sajtot.
  5. Tálaljuk a salátát kesudióval, aszalt sárgabarackkal és sajtcsíkokkal körítve.
    Tipp: bagettel és tejfölös mártogatóssal vagy aiolival még finomabb!
Következő
Kesudiós pesto