×

Mogyoróbundás csirkeszárny pikáns mártogatóssal

Hozzávalók 2 főre

500 g csirkeszárny
10 dkg földimogyoró
15 dkg panko morzsa
15 dkg liszt
2 db tojás

Mézes-fűszeres mártogatós:
150 ml méz
1 ek vaj
2 tk szójaszósz
2 tk curry
1 db lime
1 tk finoman reszelt gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szegfűszeg

Egyéb
friss koriander
kókuszolaj
só, bors

Elkészítés:

Csirkeszárny
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A földimogyorót durvára aprítjuk és összekeverjük a panko morzsával.
Előkészítjük a lisztet, felverjük a tojást felverjük egy kevés sóval.
A csirkeszárnyakat a porcnál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk és hagyományos módon bepanírozzuk, úgy, hogy a végén a mogyorós morzsa jól körbevonja.
Felmelegítjük a kókuszolajat. A csirkeszárnyakat belemártjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és 20-25 percre a forró sütőbe tesszük.

Mézes-fűszeres mártogatós
A fűszereket egy serpenyőbe öntjük és pirítani kezdjük. Amikor már illatoznak, beletesszük a többi hozzávalót, és csepegtetünk bele pár csepp lime-ot.
1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és egy edénykébe öntjük.

A ropogós csirkeszárnyakat megszórjuk friss korianderrel, és a pikáns mártogatóssal tálaljuk.

Recept: Marton Adrienn, Adri’s Kitchen
Fotó: Komáromi Annamária