×

SÓSPERECES-MOGYORÓVAJAS FAGYLALT

Hozzávalók 6 főre

Fagylalt

500 ml Habtejszín
25 g Porcukor
1 csomag Habfixáló
1 csomag Sósperec
150 g NutLine pörkölt, sótlan mogyoró
1 ek Mogyoróolaj

Egyéni hozzávalók

Ízlés szerint só


ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy marék kivételével több adagban szórjuk az aprítóba a mogyorót és kezdjük el darálni. Amikor már apróbbra darálta a gép hozzáadjuk a többit, szakaszosan adagoljuk.
  2. Belekanalazzuk az olajat, ha szükséges sózzuk és addig krémesítjük, amíg teljesen homogén állagú lesz.
  3. A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A sós perecet nagyobb darabokra törjük és a mogyoróvajjal együtt a habtejszínbe forgatjuk. Nem kell teljesen összekeverni, csak nagy mozdulatokkal hozzá forgatjuk.
  5. Ha kész egy folpackkal kibélelt gyümölcskenyér formába belekanalazzuk, a tetejét megszórjuk egy kevés pereccel és a maradék mogyoróval.
  6. A végén a folpackkal befedjük és mehet a hűtőbe minimum 3 órára.

Recept: Marton Adrienn, Adri’s Kitchen
Fotó: Komáromi Annamária