×

RINGLÓSZILVÁS FRANGIPANE

Hozzávalók:

Vajas tészta:

  • 25 dkg Liszt
  • 10 dkg Porcukor
  • 15 dkg hideg Vaj
  • 1 db Tojás
  • 1 db Citrom reszelt héja
  • 2 ek hideg Víz
  • 1 csipet Só

Töltelék:

  • 15 dkg Nutline Mandula
  • 10 dkg Cukor
  • 15 dkg szobahőmérsékletű Vaj
  • 1 db Tojás
  • 1 ek Mandulakivonat
  • 1 db Citrom reszelt héja
  • 4 ek Szilvalekvár
  • 8 db Ringlószilva

Elkészítés:

Vajas tészta:

  1. A lisztet a cukrot és a sót összekeverjük és hozzáreszeljük a hideg vajat, majd hozzáadjuk a tojást és a citrom reszelt héját. Elkezdjük összedolgozni és hozzáadjuk a vizet.
  2. Ha nagyon lágy a tészta akkor pihentessük a hűtőben 15-20 percet. 
  3. Amikor visszahűlt a tészta, lisztezett felületen nyújtsuk ki egy kerek piteformába, ami 25-30 cm átmérőjű.
  4. Szurkáljuk meg az alját villával és süssük ki vakon, 180 fokon 15 percig.
  5. Amíg kihűl a tészta elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:

  1. A mandulát ledaráljuk majd, a cukrot, a citrom reszelt héját, a mandulakivonatot összekeverjük és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a tojást.
  2. Ha kihűlt a tészta a kisült formát kenjük meg szilvalekvárral.
  3. Ezután öntsük rá a mandulamasszánkat és a tetejére a ringló szeleteket helyezzük körbe.
  4. A sütőben 25-30 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

Recept: Marton Adrienn, Adri’s Kitchen
Fotó: Komáromi Annamária